Bloemetjes Bladwijzer: Haakpatroon DIY


Hip hip hoera voor mezelf! Ik was gisteren jarig en mocht 17 kaarsjes uitblazen. En vandaag heb ik eindelijk nog eens een haakpatroontje voor jullie! Het is een bloemetje dat je kan gebruiken als bladwijzer. Ik vind het echt super leuk voor tussen een boek en het is ook nog eens heel leuk en makkelijk om te haken.


Benodigdheden


Groene katoengaren en een kleur naar keuze, 2,5 mm haakpen en een grote naald.BLOEMETJE


Rij 1: Start met de kleur naar keuze voor het bloemetje, haak 50 lossen.
Rij 2: Start met vasten haken in de tweede losse vanaf de haak, in totaal heb je dan 49 vasten.
Rij 3: Haak een keerlosse en draai het werk om. Haak 1 vaste, sla 1 steek over, haak in 1 steek 1 stokje, 1 losse, 1 stokje, 1 losse, 1 stokje, 1 losse, 1 stokje. Zodat je eigenlijk 4 stokjes in 1 steek hebt met telkens 1 losse tussen elk stokje. Sla dan weer 1 steek over. En begin terug opnieuw met de vaste, Herhaal dit nog 11 keer zodat je al je 'bloemblaadjes' hebt op een rijtje. Zet het af met een halve vaste.
Nu kan je het rijtje bloemblaadjes 'oprollen' en steek dan met behulp van een naald het uiteinde door de hele bloem zodat de bloemblaadjes samen blijven. Dit is al het bloemetje.STEEL


Ronde 1: Begin met groen. Start met het haken van 4 lossen, en haak ze met een halve vaste tot een ring. In de ring haak je 5 vasten.
Ronde 2: Haak 1 vaste in de volgende vaste, haak 4 lossen, haak 1 vaste in de tweede losse vanaf de haak, en haak 2 vasten in de volgende twee vasten. Herhaal dit nog 4 keer en zet af met een halve vaste. Dit naai je vast aan de achterkant van het bloemetje.


BLAADJE


Rij 1: Haak met groen 6 lossen.
Rij 2: Haak in de tweede losse vanaf de haak een halve vaste, haak in de volgende losse 1 vaste, in de volgende losse haak je 1 half stokje, in de volgende losse 1 stokje en haak in de volgende losse 3 stokjes. Nu ga je verder aan de andere kant van de losse ketting. Haak 3 stokjes in de losse, dan 1 stokje, 1 half stokje, 1 vaste en om af te zetten weer 1 halve vaste.

Als laatste haak je de steel met groen. Hiervoor kan je het beste de draad dubbel nemen en dan ook met een iets dikkere haaknaald haken. Je haakt gewoon een ketting van lossen zolang als je zelf wilt. En dan naai je het begin vast aan het groene stukje op de achterkant van de bloem en naai je het blaadje aan de stengel. Klaar!